Ce să faci dacă nunta ta trebuie amânată?

Ai plănuit totul. Au fost luni, poate chiar ani în care ai lucrat la asta. Te-ai întâlnit cu zeci de oameni și ai cerut păreri. Desigur, te-ai gândit și la scenarii negative, dar nici în cel mai sumbru plan al tău nu era inclusă versiunea „nunta ta e posibil să se amâne din cauza unei pandemii mondiale”. Și iată că exact cu asta ai avut de a face.

Ești supărată, îți vine să plângi sau te întrebi „De ce mie?”. Orice emoții ai simți, sunt perfect normale! Nu poți schimba situația, însă sunt câteva lucruri pe care poți (și pe care ar trebui!) să le faci.

1. Contactează toți furnizorii

Restaurantul este primul cu care trebuie să iei legătura. Află care sunt politicile lor legate de această situație. Apoi contactează și ceilalți furnizori. Fiind un caz de forță majoră, majoritatea furnizorilor sunt înțelegători și vor fi de acord cu modificarea datei nunții. Unii pot fi de acord chiar și cu returnarea avansului, însă acest lucru nu e obligatoriu, cu atât mai mult dacă nu ai un contract semnat cu ei. Totuși, orice modificare adusă înțelegerii inițiale trebuie făcută în scris. Chiar dacă e vorba de un simplu email, caută să ai solicitarea scrisă, iar confirmarea din partea furnizorului tot în scris. Îți recomandăm acest lucru chiar dacă este vorba de un furnizor apropiat, pe care-l cunoști de mult.

2. Păstrează legătura cu invitații

Nunta este mai mult decât o petrecere, este o ocazie în care prieteni dragi și membrii ai familiei se întâlnesc pentru a celebra dragostea voastră. Mulți dintre cei invitați și-au făcut planuri de călătorie pentru a ajunge la nuntă: au achiziționat bilete de avion, au rezervat hoteluri sau și-au făcut cereri de concediu. Poate domnișoarele de onoare și-au cumpărat rochii potrivite pentru sezon, iar soacra și-a amenajat grădina astfel încât să arate impecabil atunci când alaiul de nuntă va veni. Această amânare a nunții este așadar o corvoadă și pentru ei. Desigur, nu la fel ca și pentru tine, dar ca o gazdă a evenimentului trebuie să păstrezi legătura cu ei. Poți face acest lucru prin mesaje, poți crea un site al evenimentului sau o pagină de Facebook. Aceasta îți va fi utilă pentru a-i ține pe toți la curent cu noutățile, dar și pentru ca tu sau invitații să poată posta după nuntă poze și filme, dacă nu vrei ca ele să fie făcute publice.
Un eveniment pe Facebook este o soluție rapidă și gratuită. Mai mult, se va crea o comunitate a invitaților. Ei se vor cunoaște așadar virtual, încă dinainte să ajungă la petrecere. Nu în ultimul rând, să îi vezi pe toți împreună, fie și în formă digitală, poate să fie ceva reconfortant pentru tine.

3, Nu uita de luna de miere

După tot stresul nunții, vei avea nevoie de relaxare! Dacă ți-ai făcut deja planurile, nu uita că și acolo va trebui să faci modificări. Dacă încă nu ai făcut rezervările, asigură-te că ce alegi beneficiază de anulare sau modificare gratuită. Unele agenții au anunțat deja că, întrucât măsurile legate de pandemie sunt universal cunoscute, toți cei care rezervă în viitor cunosc pe deplin riscurile și nu vor beneficia de gratuitate la anulare.

4. Ajustează profilul evenimentului

Odată cu modificarea datei, vor fi și alte lucruri care trebuie schimbate. Poți să te gândești la un wedding planner care te va ajuta să treci mai ușor peste toate acestea. La urma urmei, e ca și cum iei totul de la început.

Este posibil ca numărul de invitați să se modifice. Rudele și prietenii din categoriile vulnerabile poate vor alege să nu fie prezenți la eveniment, oricât de mult și-ar dori. Asta înseamnă că vor fi mai puține porții de comandat. Verifică politica restaurantului legată de acest aspect. Cât de târziu poți să anulezi gratuit rezervările individuale și ce penalizări poate să implice? Sunt săli de nunți unde se impune un număr minim de participanți la eveniment.

Dacă nunta e reprogramată pentru sezonul rece, va fi nevoie să achiziționezi o capă sau un bolero care să îți țină de cald. Și aranjamentele florale trebuie regândite, întrucât florile de la începutul verii pot să nu fie disponibile toamna sau iarna. Chiar și meniul sau lista băuturilor e bine să fie modificată.

5. Ia lucrurile așa cum sunt

Da, e adevărat, trebuie să schimbi multe. Dar nu vei schimba persoana cu care te vei căsători sau sentimentele pe care le simți pentru ea. Iar asta e cel mai important lucru. Concentrează-te asupra scopului final al acestui eveniment: sărbătorirea dragostei voastre. În ziua în care ar fi trebuit să fie nunta, fă ceva special: organizați o cină în doi, programați ședința foto de logodnă sau organizați chiar nunta într-un cadru foarte restrâns, urmând ca petrecerea cea mare să fie atunci când toată lumea va fi prezentă.

Iar în final, îți scriem un singur lucru: TOTUL VA FI BINE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *